+90 212 238 55 35

Sosyal Medyada Biz}

DUYURULAR
ÖNEMLİ: ÇİN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU DUYURUSU 4 Aralık 2017 Tarihinden İtibaren Çin Vize Başvuruları Randevu Sistemi İle Biometrik Veri Alımı (Parmak İzi Alımına) Başlayacaktır. Başvuru işlemleri ve Randevu Alımları Şirketimiz Tarafından Yapılabilecektir. Başvuru Şekli ve Yeni Prosedürler İlgili A’dan Z’ye Tüm Detaylar En Kısa Sürede Web Sitemizde Ve Facebook Sayfamızda Yayınlanacaktır. Tüm Gelişmeleri Takip Etmek için Facebook sayfamızı takip edin: facebook.com/Cinvize
TÜMÜNÜ GÖR

Çin Halk Cumhuriyeti Vize Başvurularında Köklü Değişikliklere Gidilmiştir.

cinvizesi01.09.2012 tarihi itibarıyla Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Çin vize prosedürleri ve Türleri konusunda köklü değişikliklere gitmiştir. Bu doğrultuda Vize türlerinde ve gerekli evrak listeleri aşağıda listelenmiştir.

Yeni dönemde Çin Vize Türleri aşağıdaki gibidir.

 

C Vize Mürettebat, havacılık, denizcilik, görevlileri, uluslar arası tren taşımacılığı görevlileri, uluslar arası hava araçları mürettebatı, uluslar arası gemi mürettebatı ve aileleri ve uluslar arası karayolu taşımacılığı yapan araç sürücüleri başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar
D Vize Çin’e daimi ikamet için başvuru yapan şahıslara verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar
F Vize İş görüşmeleri, ziyaret, araştırma vb. faaliyetlerde bulunmak üzere Çin’e giden şahıs başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar
G Vize Çin’den “Pekin, Shanghai, Guangzhou” şehirleri üzerinden transit geçiş yapacak şahıs başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar
J Seri Vize J1 Vizesi Çin’de uzun süreli bulunan basın kurumlarının yabancı uyruklu uzun süreli ikamet eden gazeteci başvurularında verilen vize türüdür. J2 vizesi Çin’e kısa süreli röportaj yapmak amacıyla giden yabancı uyruklu gazeteciler başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar
  J2 Vizesi J2 Vizesi Başvurularında, başvuranın Çin’in yetkilendirilen kurumları tarafından Çin’e röportaj yapmak üzere davet edilen yabancı uyruklu gazeteci olması durumunda, Çin tarafından yetkilendirilen kurumun vize bildirim formunun sunulması sonucunda yapılacak değerlendirme neticesinde vize verilebilir. Gerekli Evraklar
L Vize Çin’e turizm amaçlı giden şahıs başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar
Grup L Grup olarak Çin’e turizm amaçlı gidecek şahıslara Grup L vizesi verilebilir Gerekli Evraklar
M Vize Çin’e ticari faaliyetlerde (fuar, ticari görüşme, ticari spor yarışları, vs.) bulunmak üzere giden şahıs başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar
Q Seri Vize Q1 Vizesi Aile bütünlüğünden yola çıkarak; Çin’de ikamet etmek isteyen Çin vatandaşı aile fertlerine ve Çin’de daimi ikamet hakkına sahip yabancı uyruklu vatandaşların aile fertlerine olduğu kadar çocuklarının uzun süreli Çin’deki aile ve yakınlarına verilmesi amacıyla ikamet etmek isteyen şahıs başvurularında verilen (uzun süreli) vize türüdür. Gerekli Evraklar
  Q2 Vizesi Çin’de kısa süreli ikamet etmek isteyen Çin vatandaşı aile fertleri ve Çin’de daimi ikamet hakkına sahip yabancı uyruklu vatandaşların aile fertlerinin başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar
R Vize Ülkenin ihtiyaç duyduğu yabancı uyruklu üst düzey yetenekler ya da acil ihtiyaç duyulan uzman kişilere verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar
S Seri Vize S1 Vizesi S1 Vizesi, Çin’de uzun süreli olarak çalışma, eğitim-öğrenim vb. sebeplerden dolayı ikamet eden yabancı uyruklu şahısların eşleri, anne-babaları, on sekiz (18) yaşını henüz doldurmamış çocukları, eşlerinin anne-babaları yada diğer şahsi işler dolayısı ile Çin sınırları içerisinde ikamet etmesi gereken şahıs başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar
  S2 Vizesi S2 Vizesi, Çin’de kısa süreli olarak çalışma, eğitim-öğrenim vb. sebeplerden dolayı ikamet eden yabancı uyruklu şahısların aile fertlerine olduğu kadar diğer şahsi işler dolayısı ile Çin sınırları içerisinde kalınması gereken şahıs başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar
X Seri Vize X1 Vizesi Çin sınırları içerisinde uzun süreli (6, Altı ay üzeri) öğrenim görmek isteyen şahıs başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar
  X2 Vizesi Çin sınırları içerisinde kısa süreli (6, Altı aydan az) öğrenim gören şahıslara verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar
Z vize Çin sınırları içinde çalışmak isteyen şahıs başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar

Yorumlar

Facebook Yorumları

31 Ağustos 2013
1.461 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN