+90 212 238 55 35

Sosyal Medyada Biz}

DUYURULAR
ÖNEMLİ: ÇİN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU DUYURUSU 4 Aralık 2017 Tarihinden İtibaren Çin Vize Başvuruları Randevu Sistemi İle Biometrik Veri Alımı (Parmak İzi Alımına) Başlayacaktır. Başvuru işlemleri ve Randevu Alımları Şirketimiz Tarafından Yapılabilecektir. Başvuru Şekli ve Yeni Prosedürler İlgili A’dan Z’ye Tüm Detaylar En Kısa Sürede Web Sitemizde Ve Facebook Sayfamızda Yayınlanacaktır. Tüm Gelişmeleri Takip Etmek için Facebook sayfamızı takip edin: facebook.com/Cinvize
TÜMÜNÜ GÖR

Çin Vizesi

cinvizesiÇin Vizesi İşlemleri

  • Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu sadece aşağıdaki İllerde ikamet eden Pasaport sahiplerine vize vermektedir.

İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Manisa, İzmir, Aydın, Çanakkale

Yukarıdaki illerin dışında başka bir ilde ikamet ediyor iseniz Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyük elçiliğinden başvuru yapılması gerekmektedir.

Çin Vize Servisi Olarak Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyük elçiliği başvurularını da yapmaktayız.

Çin Halk Cumhuriyeti Vize Türleri ve Başvuru İşlemleri

01 Ağustos 2013 tarihi itibarı ile tüm vize kategorileri ve başvuru gereksinimleri değişmiştir.

09 Ocak 2015 Tarihinden itibaren ilk defa Çin vizesi alacak kişilerin Şahsi Mülakata gelmesi zorunlu hale getirilmiştir. Şahsi mülakat hakkında detaylı bilgi için TIKLAYIN

Çin Vizesi (tüm vize kategorileri) için Gerekli tüm belge/evraklar eksiksiz ve aslına uygun olarak sunulmalıdır.

Aksi taktirde Çin Konsolosluğu “Vize başvurusunu RED etmek” yetkisine sahiptir.

Başvuru sahiplerinin diğer evraklar ile birlikte tam ve eksiksiz doldurulmuş Çin Vizesi Başvuru formunu sunması gerekmektedir. Vize Başvuru formunun başvuran tarafından “5.5 声明 Declaration” bölümünün imzalanması zorunludur.

Tüm Çin vizesi türlerinin başvurularında sunulması gereken Temel Evraklar;

  1. 1 adet tam ve eksiksiz doldurulmuş Çin vizesi başvuru formu
  2. Son 6 ay içinde ön profilden çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz fotoğraf (Resim formatı için tıklayınız) veya (Detaylı Vize Resmi için tıklayınız: http://istanbul.china-consulate.org/tur/xwdt/P020120608791939079533.pdf)
  3. Başvuru sahibinin Pasaport aslı ve fotokopileri
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi (arkalı/önlü)

Yukarıdaki tüm temel evrakların talep ettiğiniz vize türünün gerektirdiği diğer evraklar ile birlikte sunulması gerekmektedir.

Çin Vize Türleri (Hangi vize türü için başvuru yapmalıyım?) (Yeni)

 

Çin Vize Türleri (Yeni)

Gerekli Evraklar(Yeni) GerekliEvrakları Bilgisayarınıza indirin
C Vize Mürettebat, havacılık, denizcilik, görevlileri, uluslar arası tren taşımacılığı görevlileri, uluslar arası hava araçları mürettebatı, uluslar arası gemi mürettebatı ve aileleri ve uluslar arası karayolu taşımacılığı yapan araç sürücüleri başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar İçin Tıklayınız  çin vize evrakları
D Vize Çin’e daimi ikamet için başvuru yapan şahıslara verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar İçin Tıklayınız  çin vize evrakları
F Vize Çin’de Ticari İş görüşmeleri, ziyaret, araştırma vb. faaliyetlerde bulunmak üzere Çin’e giden şahıs başvurularında verilen vize türüdür. Çin Ticari Vizesi işlemleri için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir. Gerekli Evraklar İçin Tıklayınız  çin vize evrakları
G Vize Çin’den (Pekin, Shanghai, Guangzhou) transit geçiş yapacak şahıs başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar İçin Tıklayınız  çin vize evrakları
J Seri Vize J1 Vizesi Çin’de uzun süreli bulunan basın kurumlarının yabancı uyruklu uzun süreli ikamet eden gazeteci başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar İçin Tıklayınız  çin vize evrakları
J2 Vizesi J2 vizesi Çin’e kısa süreli röportaj yapmak amacıyla giden yabancı uyruklu gazeteciler başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar İçin Tıklayınız  çin vize evrakları
L Vize Çin’e turizm amaçlı giden şahıs başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar İçin Tıklayınız  çin vize evrakları
Grup L Grup olarak Çin’e turizm amaçlı gidecek şahıslara Grup L vizesi verilebilir Gerekli Evraklar İçin Tıklayınız  çin vize evrakları
M Vize Çin’e ticari faaliyetlerde (fuar, ticari görüşme, ticari spor yarışları, vs.) bulunmak üzere giden şahıs başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar İçin Tıklayınız  çin vize evrakları
Q Seri Vize Q1 Vizesi Aile bütünlüğünden yola çıkarak; Çin’de ikamet etmek isteyen Çin vatandaşı aile fertlerine ve Çin’de daimi ikamet hakkına sahip yabancı uyruklu vatandaşların aile fertlerine olduğu kadar çocuklarının uzun süreli Çin’deki aile ve yakınlarına verilmesi amacıyla ikamet etmek isteyen şahıs başvurularında verilen (uzun süreli) vize türüdür. Gerekli Evraklar İçin Tıklayınız  çin vize evrakları
Q2 Vizesi Çin’de kısa süreli ikamet etmek isteyen Çin vatandaşı aile fertleri ve Çin’de daimi ikamet hakkına sahip yabancı uyruklu vatandaşların aile fertlerinin başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar İçin Tıklayınız  çin vize evrakları
R Vize Ülkenin ihtiyaç duyduğu yabancı uyruklu üst düzey yetenekler ya da acil ihtiyaç duyulan uzman kişilere verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar İçin Tıklayınız  çin vize evrakları
S Seri Vize S1 Vizesi Çin’de uzun süreli olarak çalışma, eğitim-öğrenim vb. sebeplerden dolayı ikamet eden yabancı uyruklu şahısların eşleri, anne-babaları, on sekiz (18) yaşını henüz doldurmamış çocukları, eşlerinin anne-babaları yada diğer şahsi işler dolayısı ile Çin sınırları içerisinde ikamet etmesi gereken şahıs başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar İçin Tıklayınız  çin vize evrakları
S2 Vizesi Çin’de kısa süreli olarak çalışma, eğitim-öğrenim vb. sebeplerden dolayı ikamet eden yabancı uyruklu şahısların aile fertlerine olduğu kadar diğer şahsi işler dolayısı ile Çin sınırları içerisinde kalınması gereken şahıs başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar İçin Tıklayınız  çin vize evrakları
X Seri Vize X1 Vizesi (6 Aydan Fazla) Çin’e öğrenim görmek, ileri düzey öğrenim veya staj amacıyla altı ay veya daha uzun sürelik bir dönem için gelen yabancılara verilir. Gerekli Evraklar İçin Tıklayınız  çin vize evrakları
X2 Vizesi (6 Aydan Az) Çin sınırları içerisinde kısa süreli (6, Altı aydan az) öğrenim gören şahıslara verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar İçin Tıklayınız  çin vize evrakları
Z Vize Çin sınırları içinde çalışmak isteyen şahıs başvurularında verilen vize türüdür. Gerekli Evraklar İçin Tıklayınız  çin vize evrakları
İndirilebilir Belgeler:
Çin Vizesi Başvuru Formu

çin vize evrakları

İNDİR

Çin Vizesi EK Formu

çin vize evrakları

İNDİR

Çin Ticari Vize Dilekçe Örneği

çin ticari vize dilekçesi

İNDİR

Çin Onay ve Tasdik Formu

çin vize evrakları

İNDİR

 

7-24

[important][/important]

Vizeport Olarak Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği başvurularınıda yapmaktayız.

Türkiyenin tüm illerinde ikamet eden pasaport sahipleri için Çin vizesi başvurularını gerçekleştirmekteyiz.

Çin Konsolosluğu Duyuru ! : Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Duyuru! 17 Ekim 2011 Tarihinden İtibaren Eski ( Lacivert ) Pasaportlar İle Yapılan Başvuruları Kabul etmemektedir.