+90 212 238 55 35

Sosyal Medyada Biz}

Çin Başkonsolosluğu İstanbul

Çin İstanbul Başkonsolosluğu

Türkiye’de oturum iznine sahip üçüncü bir ülke vatandaşı kişilerin, Çin’e yapacak oldukları seyahat vize başvurularını Çin İstanbul Başkonsolosluğu’nun yetkilendirdiği Çin Vize Başvuru Merkezi’ne yapmaları gerekmektedir. Bununla birlikte, Çin İstanbul Başkonsolosluğu Türkiye’de yaşayan Çin halk Cumhuriyeti vatandaşların vatandaşlık, pasaport, kimlik belgesi ölüm, doğum gibi işlemlerinde de yetkili kurumdur.

Yabancı öğrencilerin okul dışında staj ve çalışmalarına yönelik olarak yeni yönetim getirilirken, yabancı öğrenci alan ilgili kurumların bildirme taahhüdüne yer verildi. Türkiye’de yaşayan Çin vatandaşları pasaport yenileme gibi konsolosluk işlemlerini İstanbul Başkonsolosluğundan yürütebilirler.

Çin İstanbul Başkonsolosluğu, Çin’e davetiye yoluyla gitmek isteyen Çin aile birleşimi Q1 ve Q2 vize başvuru sahiplerinin taleplerini de alan kurumdur.

Çin İstanbul Başkonsolosluğu Görev Bölgesi

Çin İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul ve çevre illerinde ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize ve pasaport işlemleri ile Çin’de eğitim, Çin ile ticari anlaşmalar gereği yapılacak işlemler gibi çeşitli vatandaşlık ve dolaşım işlemlerinde yetkilidir.

Bunun yanında Türkiye’de ikamet eden Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşları da Çin İstanbul Başkonsolosluğu aracılığı ile vatandaşlık işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Çin İstanbul Başkonsolosluğu Vize Ücreti

Çin Halk Cumhuriyeti, ülkeye yapılacak olan seyahatlerin kapsamlarına göre farklı kategorilerde vize türleri belirlemiştir. Ticari, eğitim, turist ya da çalışma gibi başlıklar altında toplanan vize türleri gerekli evrak ve fiyatlandırma noktasında da değişiklik göstermektedir.

Ülkeye yapılacak giriş çıkış sayısı, ülkede kalma süresi, çalışma ya da barınma koşulları gibi durumlar başvurular vize türü ve ücretlendirmesini değiştirmektedir.

Seyahat acentelerinin turları ile olabileceği gibi kişisel turizm seyahati şeklinde de olabilen Çin turistik vizesi tekli ya da çoklu giriş çıkışı içermektedir. Bunun yanında uzun süreli ya da kısa süreli konaklama gerektiren vize türleri de bulunmaktadır.

Çin İstanbul Başkonsolosluğu da ücret ve prosedürleri belirlenmiş olan ücretlendirmelerin dışına çıkamamakla birlikte bu prosedürler çerçevesinde vize başvurularını kabul etmektedir.

Çin İstanbul Başkonsolosluğu Resmi Tatil Günleri

Çin İstanbul Başkonsolosluğu, Çin Dışişleri Bakanlığı yetkisiyle Çin’in Türkiye’deki temsilcisi olması dolayısıyla ve aynı zamanda Türkiye’de faaliyet gerçekleştiren resmi kurum sıfatı olduğundan her iki ülkenin resmi tatil günlerinde çalışmamaktadır.

Belirtilen tarihler arasında vize başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlarımızın, planladıkları seyahat tarihlerinin aksamaması adına, tatil günlerinden önce vize başvurularını tamamlamaları tavsiye edilmektedir.

Çin Ankara Büyükelçiliği resmî tatil günleri aşağıdaki gibidir:

1 Ocak Yeni Yıl
12 Şubat Çin Yeni Yılı
8 Mart Dünya kadınlar Günü
04 Nisan Kingming Festivali
23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı
1 Mayıs İşci Bayramı
4 Mayıs Gençlik Günü
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
13-14-15  Mayıs Ramazan Bayramı
25 Haziran Duanvu Festivali
1 Temmuz Çin Komunist Partisinin Kuruluşu
15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü
19-20-21-22-23 Temmuz Kurban Bayramı
30 Ağustos Zafer Bayramı
1 Ekim Ay Festivali ve ayrıca Çin Kuruluş Yıldönümü
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı